Categories
Banking CSAT Defence Department of Post English IAS Insurance MBA MPPSC Railways RBI SSC State Bank of India State PCS UPSC

English (Practice Set-13)

In this article we will solve English (Practice Set-13)

In this article, we will solve English (Practice Set-13). So, let’s get started.

1. Fill in the blank with it to complete the sentence.
She let her horse……in the field.
(a) loosen
(b) loose
(C) loosely
(d) lose
Directions (Q. Nos. 2-3) Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from crror ‘No error’.
2. This is turned out to be (a)/one of our most successful projects and we have made quite (b)/large a profit from it (c)/ No error (d)

3. He has given me (a). lot of documents (b)/ to read before the presentation tomorrow. (c)/ No error (d)

4. A sentence has been given Direct/Indirect. Select the one
which best expresses the same sentence in Indirect/Direct.
The teacher said, “The Earth goes round the Sun.”
(a) The teacher said the Earth went round the Sun.
(b) The teacher said the Earth goes round the Sun.
(c) The teacher said that the Earth goes round the Sun.
(d) The teacher said that the Earth went round the Sun.

5. Fill in the blank.
Had you told me carlier, I …….. the metting.
(a) had attended
(b) have attended
(c) attended
(d) would have attended

6. Choose the proper sequence.
(a) By June next year Ajay will be twenty years working in the office
(b) Till June next year Ajay will work in the office for twenty years.
(c) Till June next year Ajay will work in the office for twenty years.
(d) By June next year Ajay will have been working in the office for twenty years.

7. A part of the sentence is underlined. Choose the correct
alternative which should be put in place of underlined part.
she found a wooden broken table in the room.
(a) wooden and broken table
(b) broken wooden table
(c) broken and wooden table
(d) No improvement

8. Choose the correct preposition
Pour the juice…. the glass
(a) in
(b) into
(c) onto
(d) on

Directions (Q. Nos. 9-13) Read the passage and answer the following questions,
Given below is a short passage. After the passage, you will find some items based on the passage. First, read a passage and answer the items based on it. You are required to select your answers based on the contents of the passage and opinion of the author only.
To eat and not be eaten that’s imperative of a caterpillar’s existence. The leaf roller reduces its risks of being picked off by predators by silking together a temporary shelter in which to feed and rest. Adopting a different line of defense, the jelly slug extrudes a sticky translucent coating that may foul the mouth-part of marauding ants. For its part, the aquatic larva, by its watery element, fashions a protable hideout from fragments of aquatic leaves. Cutting a serpentine trail as it feeds on tender young leaves, the minute citrus leaf miner spends its entire larval life inside its host plant, thus keeping its appetizing body safely under wraps.

9. Which varieties of caterpillars ‘build’ shelters to protect themselves?
(a) Leaf roller and aquatic larva
(b) Leaf roller and jelly slug
(c) Jelly slug and aquatic larva
(d) Jelly slug and citrus leaf miner

10. Which one of the following caterpillars produces e sticky
covering?
(a) Leaf roller
(b) Jelly slug
(c) Aquatic larwa
(d) Citrus leaf miner

Answer sheet
1(d) 2(c) 3(b) 4(c) 5(d) 6(d) 7(b) 8(b) 9(a) 10(b)

By competitiveworld27

Competitive World is your online guide for competitive exam preparation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s